Vårt vackraste naturskådespel
Seiser Alm

En snörik skidort i Dolomiterna

Europas största högt belägna alpäng har så pass härliga pister att till och med de mest skeptiska skidåkarna njuter i backen. Det spektakulära, orörda naturlandskapet, det stora turistutbudet och den välkända gästvänligheten får alla vinteridrottsfantaster att känna sig som hemma. Och det gäller även för den yngsta generationen.

VINTERMAGI

Den som vill njuta av vinterns charm i alla dess olika aspekter och har hittat rätt semesterregion med Seiser Alm. De solkyssta backarna som täcks av djup snö och utsikten med Dolomiternas vilda, frusna berg gör det svårt att inte hänge sig helt åt vinternöje: Utförs ned för pisterna på skidor eller snowboard, på långfärdsskidor genom det förtrollande landskapet,till fots på vintervandringslederna över de snötäckta vidderna, på jakt efter en äkta utmaning med snöskor i den klippiga vildmarken, modigt susandes ned för de naturliga kälkbackarna eller mjukt svävandes med häst och släde.

OMVÄXLANDE LANDSKAP KRING SCHLERN

Seiser Alms klippiga högland är alpernas och Europas största alpäng på hög mark och den västra delen utgör en del av naturparken Schlern-Rosengarten. Landskapsbilden präglas framförallt av stora ängar och alpängar – här och var växer lärkträd, cembratallar, granar och grönalar.
Naturparken Schlern-Rosengarten ligger i Dolomiterna i västra Sydtyrolen. Den sträcker sig över kommunerna Kastelruth, Völs och Tiers och utgör tillsammans med naturskyddsområdet Seiser Alm ett unikt naturområde. Med sina välkända, tornliknande bergsformationer Santner och Euringer räknas Schlern som en genuin symbol för Sydtyrolen.

KULTURLANDSKAP SEISER ALM

Slott och borgar, små muséer, kapell och kyrkor kännetecknar Seiser Alms kulturlandskap. Upplev hur livet som skolbarn var mellan 1700-talet och år 1993 i Tagusens skolmuseum, ta en guidad tur innanför slottets Prösels väggar och få reda på hur slottsherrarna logerade en gång i tiden eller besök bondemuseet och få insyn i dåtidens bönders hårda liv.

4 steg

01 /
00
- Castelrotto

Castelrotto

Kastelruth är med sin pittoreska, historiska stadskärna Seiser Alms största centrum. Den livliga, traditionsrika byn bjuder på mycket charm och gastronomisk mångfald.

Siusi allo Sciliar

Bergsbyn Seis am Schlern ligger på 1 000 meter över havet vid foten av det mäktiga berget Schlern. Den traditionsrika turistorten är omgiven av skog och äng och utgör startpunkten för linbanan till Seiser Alm.

Fiè allo Sciliar

Völs am Schlern ligger i ett soligt läge vid Schlernmassivets fot. Turistbyn som består av idylliska gårdssamlingar har skapat sig ett gott rykte tack vare sin långa tradition av höbad, gastronomiska framgångar och kulturcentrumet Prösels slott.

Alpe di Siusi

Europas största alpäng på hög höjd räknas som ett av Dolomiternas markantaste naturunder. På vintern hänför Seiser Alms backar med skidåkning, snowboardåkning och kälkåkning, snövandringar och häpnadsväckande vyer.

Tires al Catinaccio

Det finns ingen plats som är så bra för att lära känna Kung Laurin och hans fascinerande bergvärld som Tiers am Rosengarten. Vid speciella väderförhållanden tar ett oförglömligt färgspel plats på bergsmassivet som då lyser röd emot kvällshimmeln.

Att komma dit

Via del Paese 15 · 39050 Fiè allo Sciliar - Italy
Open map