Het mooiste natuurspektakel
Seiser Alm

HET BESNEEUWDE SKIGEBIED IN DE DOLOMIETEN

De grootste alpenweide van Europa biedt u prachtige pistes die zelfs de meest huiverige skiërs in vervoering zullen brengen.
Een spectaculair en ongerept natuurlandschap, het uitgebreide toeristische aanbod en de bekende gastvrijheid zorgen ervoor dat alle wintersportliefhebbers zich hier thuis voelen. En dat geldt ook voor de jongste generatie.
Wordt er niet gezegd dat je het op jonge leeftijd leert voor het maximum te gaan?

WINTERSE MAGIE

Voor wie optimaal wil genieten van de winter in al zijn facetten en met al zijn attracties is de vakantieregio Seiser Alm/Alpe di Siusi de juiste plek. De dik besneeuwde, zonovergoten hellingen met de met ijs bedekte ruige rotsen van de Dolomieten op de achtergrond nodigen uit om volop te genieten van de vele winterse genoegens: tijdens het skiën en snowboarden, het langlaufen door het betoverende landschap, te voet op de winterwandelpaden door de besneeuwde vlaktes met sneeuwschoenen over het rotsachtige, wilde terrein op zoek naar de echte uitdaging, met de slee stoer over de natuurlijke paden naar beneden suizen of met de arrenslee romantisch door het landschap glijden.

EEN GEVARIEERD LANDSCHAP ROND DE SCHLERN/MONTE SCILIAR

De heuvelachtige hoogvlakte van de Seiser Alm/Alpe di Siusi is de grootste alpenweide van de Alpen en Europa en maakt in het westen deel uit van het natuurpark Schlern-Rosengarten. Het landschap wordt hoofdzakelijk gekenmerkt door grote weiden en alpenweiden: hier groeien verspreid lariks, alpendennen, sparren en groene elzen.
Het natuurpark Schlern-Rosengarten ligt in de westelijke Zuid-Tiroolse Dolomieten. Het strekt zich uit over de gemeenten Kastelruth/Castelrotto, Völs/Fiè en Tiers/Tires en vormt een unieke natuurlijke eenheid met het beschermde landschapsgebied Seiser Alm. De Schlern met de twee bekende rotspilaren de Santner en de Euringer wordt beschouwd als een van de symbolen van Zuid-Tirol.

CULTUURLANDSCHAP SEISER ALM/ALPE DI SIUSI

Kastelen en burchten, kleine musea, kapellen en kerken kenmerken het cultuurlandschap van de vakantieregio Seiser Alm. U kunt het leven van de schoolkinderen vanaf de 18e eeuw tot 1993 met eigen ogen ervaren in het schoolmuseum van Tagusens/Taguna. Een rondleiding door de oude kasteelmuren laat zien hoe de kasteelheren van Prösels/Presule ooit woonden. Het Boerenmuseum laat u een kijkje nemen in het harde leven van de boeren in vroeger tijden.

4 steg

01 /
00
- Castelrotto

Castelrotto

Kastelruth met zijn pittoreske, historische centrum is het grootste centrum rond de Seiser Alm, een levendig en traditioneel dorp met veel charme en gastronomische veelzijdigheid.

Siusi allo Sciliar

Het bergdorp Seis am Schlern ligt aan de voet van de machtige Schlern op 1000 meter hoogte. Deze traditionele toeristische bestemming, die omringd wordt door vele weiden en bossen, is het vertrekpunt van de kabelbaan naar de Seiser Alm.

Fiè allo Sciliar

Op een zonnige ligging strekt zich aan de voet van het Schlernmassief Völs am Schlern uit. Het vakantiedorp met zijn idyllische gehuchten heeft vooral naam gemaakt door zijn lange hooibadtraditie, zijn gastronomische successen en het cultuurcentrum Schloss Prösels/Castello di Presule.

Alpe di Siusi

De grootste alpenweide van Europa wordt beschouwd als een van de meest opvallende landschapswonderen van de Dolomieten. In de winter nodigen de hellingen van de Seiser Alm uit om te skiën, snowboarden, rodelen, sneeuwwandelen... en om u te verbazen.

Tires al Catinaccio

Tiers am Rosengarten biedt de beste mogelijkheden om koning Laurin en zijn fascinerende bergwereld beter te leren kennen. Een onvergetelijke ervaring is het kleurenspel bij de Rosengarten, die zich onder bepaalde weersomstandigheden 's avonds vuurrood aftekent tegen de avondlucht.

Aankoomst

Via del Paese 15 · 39050 Fiè allo Sciliar - Italy
Open map